vrijdag 2 november 2012

Tips voor mooie nagels!Ik deed veel opzoekingswerk over nagels, niet op het Internet, maar wel uit echte cursussen van schoonheidsspecialisten. In deze post beantwoord ik al je vragen over nagels :). Er zitten een handige tips bij voor als je mooiere nagels wil! Lees je even mee?

Ademen mijn nagels?
Nee. De opbouw van de nagel begint vlak onder de nagelriem. In het zichtbare gedeelte van de nagel zit geen leven. 

Splijten of brokkelen de nagels af door nagellak?
Nee, nagellak heeft geen nadelige gevolgen op de nagel. Eigenlijk vermindert de nagellak de kans op breken of slijten van de nagels, doordat er een beschermend schildje op de nagels wordt aangebracht. Waarom breken mijn nagels af?
Dit kan twee oorzaken hebben. Als eerste: een slechte conditie van de nagel zelf door bijvoorbeeld ziekte, want bij ziekte wordt de nagel tijdens het groeiproces aangetast. Dit merk je pas wanneer de nagel aangegroeid is en het aangetaste deel aan de oppervlakte komt.

Als tweede: het gebruik van zeepsop, water, sterk geconcentreerde reinigers en schuursponsjes hebben nadelige gevolgen voor de nagel. Zo ook typen en het onvoorzichtig openen van pakjes.

Het is waarschijnlijk wel al opgevallen dat de nagel van de wijsvinger sneller afbreekt dan de nagel van de pinkvinger, omdat we deze ook vaker gebruiken dan de pink. Het weer heeft ook een invloed op de nagels: in de winter breken zij sneller dan in de zomer. 

Hoe stop ik met nagelbijten?
Zorg ervoor dat je altijd een nagelvijl bij je hebt om haakjes en hoekjes bij te vijlen. Houd de nagelriem en de huid rond de nagel soepel met een nagelriem crème. Maar het belangrijkste: wordt er van bewust dat je handen er mooier uitzien wanneer je mooi gevormde nagels hebt. Breng nagellak aan, dit zorgt er ook voor dat je minder snel geneigd bent om te gaan nagelbijten. 


Hoe kan ik de vorm van mijn nagels verbeteren?
Door de nagelriem terug te duwen lijken je nagels langer. Elke keer wanneer je je handen droogt, moet je de nagelriem terugduwen met de handdoek. Gebruik nooit teveel kracht! Je nagels zijn ter hoogte van de nagelriem erg gevoelig. Je kan ook nagelriem crème aanbrengen. 

Wat is de oorzaak van die witte vlekjes op het nageloppervlak?
Gewoonlijk komt dit door nervositeit, een griep of ziekte, maar het kan ook zijn door het knellen of stoten toen de nagel nog gevormd moest worden. 


Ik vond het heel interessant om naar deze vraagjes eens research te doen. 
Heb je nog vragen? Aarzel niet en stel ze in de comments! 
Ik hoop dat jullie dit interessant vonden :). 

Liefs, V.♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten