zaterdag 3 november 2012

Herstellend Mineraal BadAls je geen tijd hebt voor een luxe beautycentrum, kun je thuis je eigen kuuroord creĆ«ren door een herstellend mineraal bad klaar te maken. In deze post vertel ik je wat het is en hoe je het doet! :)

Al eeuwenlang genieten Europeanen van water op uiteenlopende manieren. Een bezoek aan het badhuis was eeuwen terug al een favoriete bezigheid. Terwijl sociale contacten werden aangehaald, absorbeerde het lichaam weldadig mineraalwater uit hete bronnen, die nu nog bekendstaan om hun genezende en herstellende krachten. Van het Engelse Bath tot het Hongaarse Boedapest vind je beroemde kuuroorden waar behandelingen met hydrotherapie worden gebruikt om allerlei kwalen te behandelen zoals neurologische ziekten, maag- en darmstoornissen, reuma gynaecologische problemen en ademhalingsmoeilijkheden.


Veel bezoekers van kuuroorden ervaren hydrotherapie als hun persoonlijke bron van eeuwige jeugd, of in iedere geval als dat wat er het dichtste bijkomt. Het water wordt de kracht toegeschreven die ze er jong laat uit zien en jong laat voelen. Ik kan je niet beloven dat de behandeling met mineraalwater die hier beschreven wordt, zulke wonderbaarlijke resultaten zal hebben, maar het zal in ieder geval je gevoel van algemeen welzijn vergroten en je heerlijk ontspannen. Schenk jezelf eerst een groot glas gekoeld mineraalwater in en zet het binnen handbereik bij je badkuip. Als je wilt kun je het nog verfrissender maken met een schijfje limoen, citroen of komkommer. Vul je badkuip met heel warm water. Zorg dat ook je schouders onder water zijn. Voeg een handvol geurig badzout toe en meng het met je hand door het water tot het volledig opgelost is. Laat je in het water wegzakken, ga achterover liggen (gebruik een badkussen of een opgerolde badhanddoek) en sluit je ogen. Rust maximaal 20 minuten in je hete, verzachtende bad, haal langzaam en diep adem. Waarom 20 minuten? Als je er langer dan 20 minuten in bad zit, gaat je huid rimpelen en droog de huid ook een beetje uit. Daardoor moet je bodylotion aanbrengen als je uit het bad komt.Omdat je in heel warm water bent gedompeld, zul je veel zweten, dus is het belangrijk dat je je lichaam goed hydrateert. Neem geregeld een slokje koud mineraal water tijdens het bad. Houd, als je klaar bent met baden en je jezelf hebt afgedroogd, het glas steeds gevuld en binnen handbereik; het is belangrijk veel water te blijven drinken om de vrijgekomen afvalstoffen weg te spoelen. 


Ik heb al terug zin om in bad te springen haha! Zo relaxing :).
Wat vinden jullie? Gebruik je het liefst een bad of douche?

Liefs, V.♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten