vrijdag 2 november 2012

Spa Day: een luxe gezichtsbehandelingSoms heb je zo van die dagen dat je niet echt iets te doen hebt, dus je kan lekker lui in de zetel hangen en een film kijken, of je kan ook hier terecht om jezelf een soort van spa day te geven thuis! Dit is de eerste post van een hele reeks. Uiteindelijk kan je alle verwennende posts terug vinden onder de tag "spa day" of gewoon in de categorieën, zodanig dat als je zo'n dag hebt en je wilt jezelf verwennen, dat je gewoon naar deze site komt, klikt op de tag en vervolgens alle desbetreffende posts netjes onder elkaar ziet. Samen vormen ze een volledige verwen dag of spa day. 

Genoeg uitleg, tijd om te beginnen! De eerste post van deze reeks gaat over hoe je jezelf een luxe gezichtsbehandeling kan geven. Ideaal voor als je eens wat extra wilt doen voor de huid op je gezicht! Lees je even mee? :)

Deze luxe gezichtsbehandeling bevat: een scrub, je gezicht reinigen, je gezicht stomen, een masker aanbrengen, vochtinbrengende crème.

Een goede dagelijkse gezichtsverzorging is essentieel om je huid in conditie te houden of krijgen. Breid een keer per week je routine uit met een gezichtsbehandeling voor een gezonde glans. 

1. Begin, zoals bij elke vorm van gezichtsverzorging, met het reinigen van je gezicht met een product dat bij je huidtype past. Gebruik dus bijvoorbeeld geen producten die SLS of alcohol bevatten, als je een droge of gevoelige huid hebt. Maak je gezicht nat en breng een dotje (ongeveer de grootte van de duimnagel) van je reinigende product aan en masseer het in met zachte, ronddraaiende bewegingen over het hele gezicht en nek. Spoel af met lauw water en dep je gezicht en nek droog.


2. Scrub vervolgens je huid om alle dode cellen, oneffenheden en olie te verwijderen. De peeling of scrub versnelt de aanmaak van nieuwe cellen en laat een zachte, glanzende nieuwe huidlaag te voorschijn komen. Ook hier is het belangrijk een zacht product te gebruiken dat bij je huidtype past. Wrijf je vingers zachtjes in cirkels over je gezicht, zorg ervoor dat je de huid rondom je ogen vermijdt. Spoel grondig af met lauw water en dep droog. (PS: zorg ervoor dat je een gezichtsscrub gebruikt, geen scrub voor het lichaam!)


3. Vul een kom met kokend water. Voeg een paar druppels etherische olie toe naar keuze: als je huid droog is, is een mengsel van roos en wierook een perfecte keuze; lavendel is goed voor een droge tot normale huid; kamille verzacht een gevoelige huid en citroen past bij een vette huid. Heb je geen etherisch olie in huis? Misschien dan was kokosolie of castor olie. Deze kan je ook gebruiken. Meng de olie en het water goed door elkaar. Houd je gezicht boven de kom, zo'n 30 centimeter boven het dampende water. Leg een handdoek over je hoofd en maak een tentje dat alle dampen opvangt. Stoom je gezicht vijf tot tien minuten. 


4. Als je gezicht nog vochtig is van de stoom, breng je een masker aan dat past bij het type en de conditie van je huid (bijvoorbeeld een product dat extra hydrateert, reinigt of kalmeert.) Ik schreef onlangs ook een artikel over hoe je zelf gezichtsmaskers kan maken; bekijk het artikel hier. Verdeel een klein beetje van het masker over je gezicht in een dunne, gelijkmatige laag, en laat het tien tot twintig minuten zitten. Verwijder het masker met een natte doek en dep je huid zachtjes droog. Behalve als je huid erg vet is, maak je je luxe gezichtsbehandeling compleet met vochtinbrengende crème die geschikt is voor jouw huidtype. 


Wow, wat een postje. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben & geniet ervan :)!

Liefs, V.♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten