zaterdag 13 oktober 2012

Bah, verkouden...Het wordt steeds kouder en ineens lijkt de zomer veraf en steekt een venijnigheidje de kop op: een verkoudheid. We dachten al dat we onoverwinnelijk waren door de warmte die we meegenomen hadden van de zomer, maar vergeet het maar. Je zit terug met een verkoudheid. In deze post lees je hoe je jezelf het best kan verzorgen als je moet snotteren en verkouden bent... Hatsjie!

Veel water drinken.
Water spoelt alle afvalstoffen en microben uit je lichaam, veel drinken dus. Of je kan het ook omgekeerd stellen: geen alcohol of koffie. Net zoals cafeïne zorgt alcohol ervoor dat je uitdroogt (daarom moet je zoveel plassen als je een paar biertjes drinkt). Water of thee is prima!Stomen.
Je kan met een handdoek op je hoofd boven heet water gaan hangen en de damp inademen. Dit vind ik heerlijk ontspannend en je kan er terug vrij van ademen door je neus, zeker als je er een beetje muntolie in doet. Trouwens: door je gezicht te stomen gaan je poriën open staan, waardoor je echt grondig je huid kan reinigen... Maar dat is natuurlijk een extraatje.
Uitzieken.
Het is een virus, dus er is niet veel aan te doen: je moet gewoon uitzieken. Kleine middeltjes helpen wel een beetje de last van je schouders te halen, bijvoorbeeld een heet bad. Het is ook belangrijk dat je voldoende rust en slaapt, plan dus niet je agenda vol als je de hele tijd moet snotteren. Onvoldoende rust betekent dat de verkoudheid erger kan worden of langer zal aanslepen, misschien zelfs veranderen in een echte griep. Verzorg jezelf dus goed! Liever 2 dagen ziek dan een volledige week!Vitamine C.
Deze zorgt voor je weerstand. Eet dus voldoende fruit, niet alleen citrusvruchten, maar bijvoorbeeld kiwi's bevatten veel meer vitamine C dan je zou denken. Ik schreef al eerder over fruit en hoe goed het wel is, dus laat ik hier eens lekker lui de link plaatsen.

Niet roken.
Spreekt vanzelf dat je geen sigaretten moet opsteken als je verkouden bent. Dit kan alleen maar je symptomen verergeren.

Ziezo, verzorg jezelf goed! :) 
Hebben jullie nog tips wanneer je verkouden bent?
Laat het achter bij de comments.

Liefs, V.♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten