donderdag 1 november 2012

Droog borstelen & Anti-CellulitisDroog borstelen, dat in Europese kuuroorden populair is, ontdoet het lichaam van dode huidcellen, is goed voor de bloedsomloop en stimuleert het lymfatisch systeem. En je kan het elke dag doen! Wat is dat nu, je huid borstelen?! In deze post vertel ik je er meer over.

Bij het kiezen van een borstel moet je ervoor zorgen dat je geen schuurborstel neemt (jeetje!). Je wilt heus niet dat je huid vol krassen staat en dat is ook niet de bedoeling. In sommige cosmetica winkels kan je zo'n doucheborstel kopen, deze is perfect. Je hoeft dus niet binnen te gaan in doe-het-zelf winkels om daar een borstel te gaan halen ;).

1. Gebruik een borstel met een lange steel en zachte, natuurlijke haartjes. Begin met het borstelen van je rug. Voer zachte druk uit en borstel overal waar je makkelijk bij kan. 

2. Borstel daarna zachtjes je benen, armen, schouders, buik en billen. Als je borstelt om het lymfesysteem te stimuleren, borstel dan altijd in de richting van het hart (naar beneden als je je schouders en bovenrug borstelt, naar boven als je je ledematen borstelt). De hele routine neemt maar vijf minuten in beslag, daarna kan je onder de douche springen!

3. Eenmaal onder de douche kun je het stimulerende effect groter maken door de temperatuur van het water af te wisselen. Als je klaar bent met inzepen en afspoelen, draai je de kraan naar koud en spoel je je lichaam ongeveer 15 seconden af met koud water (brr!). Draai het water daarna terug een minuut op warm. Eindig je douche met een vijf seconden durende waterstraal. De temperatuursverschillen in het water stimuleren je haarvaten en je huid, waardoor de doorstroming beter wordt.

Het is ook zo dat als je na het wassen van je haren, vlak voor je uit de douche stapt, je haar nog eens afspoelt met ijskoud water, dat het dan ook meer zou gaan glanzen later als het droog is!

Anti-cellulitis: de cellulitis die zich bij de meeste vrouwen verzamelt op de dijen en billen ontstaat als collageenvezels, geïrriteerd door de opstapeling van gifstoffen die zich om een vetcel vouwen, zodat vet en gifstoffen ingesloten worden. Resultaat: een bobbelige huid die eruit ziet als een sinaasappelschil. Andere factoren, zoals een trage bloedsomloop en onvoldoende lymfatische afvoer, maken het probleem erger. Het droog borstelen stimuleert de circulatie en voert de stroom van lymfatische vloeistof (bloed) op. Als je je lichaam daarna ook masseert met een knobbelige massagehandschoen, zullen de collageenvezels verzacht worden en de vetcellen gemobiliseerd worden, zodat ze afgevoerd kunnen worden.

Ik hoop dat jullie dit interessant vonden! :)
Hebben jullie ooit al eens droog geborsteld?

Liefs, V.♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten