maandag 22 oktober 2012

Vichy Normaderm



Een paar maanden geleden startte ik met het gebruiken van de Vichy Normaderm serie. Het is een serie die bedoelt is voor personen rond de twintig jaar, die duidelijk al uit de puberteit zijn en geen harde producten tegen puistjes meer nodig hebben. Vichy Normaderm is dus een mildere versie van de producten tegen onzuiverheden die we gebruikten in de puberteit. Klinkt goed, toch?

Ik kocht de gelwash en hydraterende crème voor ongeveer elk €12. Ik weet de juiste prijs niet meer zo goed, want het is al een tijdje geleden. Je kan Vichy producten halen bij de betere apotheek.


Ze bestaan allebei uit een pompflacon, wat ik zeer hygiënisch vind! Tijd dus om te testen.


Je begint altijd met de gelwash. Deze verwijdert talg en laat je, zoals de tekst op de achterkant zelf zegt, achter met een comfortabel gevoel en een gereinigde huid. Nu had ik niet zo'n gevoel. Mijn gezicht was echt squeaky clean en begon trekkerig aan te voelen. Zelf bij het kleinste drupje dat ik gebruikte... Nope, het droogde mijn huid uit en wat was hier de oorzaak van?


Natuurlijk! Trouwe vijand van iedereen met een droge en vochtarme huid: sodium laureth sulfaat. Bedrijven gooien dit ingrediënt er telkens maar in, terwijl het echt een super harde reiniger is. Deze is echt niet geschikt voor mijn huid. Voor iemand met een acne gevoelige of vettige huid, zou dit totaal geen kwaad kunnen, en zou het echt een fijn product zijn.

Dan maar naar de vochtinbrengende crème!


Deze zou helpen bij het genezen van puistjes, het wegwerken van onzuiverheden, roodheid verminderen en de huid hydrateren. Over dit product ben ik wel tevreden. Het heeft zo'n typische Vichy geur, ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven maar het ruikt heel erg fris. Wel heb ik iets merkwaardig op te merken over de crème. Ik weet niet of het bij iedereen zo is, maar ik breng hem aan en na een paar uurtjes (als ik bijvoorbeeld mijn voorhoofd aanraak) komt de crème eraf als een peeling! Heb je het al gehad dat je uit de douche komt en je wrijft je te hard droog met een handdoek en er komen precies kleine velletjes van je benen? Wel dat is wat ik voorhad met de crème! Ik weet helemaal niet of dit de bedoeling is of niet, maar het lijkt alsof mijn huid de crème niet opneemt maar dat hij gewoon opdroogt op de huid. Je wrijft erover en hup, hij komt er af in die mysterieuze velletjes. Ik vind wel dat het zijn werk goed doet. Roodheid wordt inderdaad minder. Van die onzuiverheden heb ik niet zoveel gemerkt, maar dat komt omdat ik er ook niet zoveel heb.

Een swatch op mijn hand :)


Hij lijkt goed in te trekken en je huid te hydrateren... En toch blijft hij er precies opliggen zoals ik hierboven al probeerde uit te leggen. Heel vreemd, heeft iemand dit ook gemerkt? Laat het achter bij de comments :).

Liefs, V.♥






5 opmerkingen:

  1. Hi er is extra korting van € 3.50 voor Vichy Normaderm online bij http://www.cremestore.nl/gezicht/normaderm met de couponcode 1225

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb vichy normaderm een paar jaar gebruikt. vooral bij de dagcreme hield iknook een laagje over. maar vond zelf de nachtcreme fijner.i ben deze daarna ook als dagcreme gaan gebruiken. wel vond ik dat mijn huid niet genoeg voeding kreeg. mijn huid werd erg droog en daar kreeg ik juist puistjes van. Ben over gegaan naar andere cremes en dat bevalt me goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hm echt vreemd, maar ik ben blij dat nog iemand dit heeft! Ik ben geen fan meer van deze producten, ze zijn gewoon niet geschikt voor m'n huid. Dus ja, ik gebruik ook iets anders :)

      Verwijderen
  3. Naar aanleiding van mijn bericht op 24-10 heb ik nog een betere korting gevonden! € 5 korting, code 1223, bij ww.yourskin.nl: http://www.yourskin.nl/acties . (Volgens mij is dat zelfs bij alle Vichy producten, niet alleen Normaderm... dat weet ik niet zeker!)

    BeantwoordenVerwijderen