dinsdag 23 oktober 2012

De risico's van teveel producten gebruiken [deel 2]Gisteren schreef ik over het overmatige gebruik van gezichtsproducten en vandaag ga ik ermee verder :). In deze post ga ik meer specifiek schrijven of het nu echt nodig is om zoveel producten te gebruiken. 

Er zijn ontelbaar verschillende soorten cosmetische producten die vandaag beschikbaar zijn, zoals de basis-huidverzorgingsproducten, gezichtsreinigingsmiddelen, make-up verwijderaars, toners of tonics, moisturizers, serums, nachtcrèmes, voedende crèmes, en verschillende soorten andere crèmes. De lijst gaat maar door! 

In de meeste huidverzorgingsets werden dezelfde ingrediënten gevonden, ongeacht de aggregatietoestand (dus vast of vloeibaar). In principe is het doel van het gebruik huidverzorging het hydrateren van je huid. 

Mijn verhaal.
Ik kan er duidelijk over zijn: ik heb nooit een probleemhuid gehad. Ik heb altijd al een mooie, egale huid gehad, alleen is mijn gezicht een beetje droger bij kouder weer. Ik begon dus te “experimenteren” met gezichtsproducten en in het begin kocht ik producten met SLS in, die m’n huid echt enorm uitdroogden. Een paar jaar later, na veel proberen, had ik eindelijk een vaste skin care routine. Het was het Clinique 3 Step Skin Care System. Ik was er tevreden over en mijn huid was mooi en gezond. Toen begon ik nog meer te experimenteren en gebruikte producten van verschillende merken door elkaar. Uiteindelijk is mijn skin care routine voor de moment: gezichtswash, tonic, serum, crème voor droge huid en een vocht inbrengende crème. Om eerlijk te zijn: in het begin vond ik het leuk om deze producten te gebruiken en aan te brengen, maar mijn huid is het nu echt moe. Van een normale, gezonde en gave huid, ging ik naar een rode en geïrriteerde huid. Eigen schuld! Vanaf nu ga ik het anders aanpakken.

Deze foto vond ik op Google en ik vind dat het heel goed mijn situatie voorstelt:
mijn gezicht nu | mijn gezicht vroeger.
Gezichtsproducten deden dus niet veel goeds.

Wat is nu het beste?
Zo weinig mogelijk producten gebruiken. Ik geloof er sterk in dat je huid zichzelf zal herstellen. Een parallel voorbeeld: je hebt een wondje op je hand, na een paar dagen komt het korstje ervan af en is de huid genezen; daar had je toch geen wonderproducten voor nodig? Zo is het ook met de huid op je gezicht. Natuurlijk kan je de natuur een handje helpen. Bijvoorbeeld mensen met acne die echt een vettige huid hebben, kunnen een moisturizer kopen voor acne gevoelige huid, die de acne ook een beetje onder controle houdt. Voor zware acne zal je toch sowieso een arts moeten raadplegen wil je er snel vanaf geraken. 

Ik ga mijn skin care routine afbouwen naar drie stappen: reinigen – toner – dagcrème. Daarna zien we wel. Ik hoop dat mijn huid zich snel herstelt, en ik deel het resultaat zeker mee :).

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen.
Liefs, V.♥


1 opmerking:

  1. Ik gebruik ook zo min mogelijk producten, nu zelfs zo weinig dat ik alleen slakkencreme gebruik dat supergoed werkt tegen roodheden. maar zo af en toe gevruik ik nog wel de bb cream van garnier, waar ik de volgende dag weer heel veel pukkels van heb..):
    Leuk artikel!
    X

    BeantwoordenVerwijderen