zaterdag 20 oktober 2012

Snel spaghetti maken!


Het is zaterdag dus ik dacht, laat ik eens iets anders doen! Hier komt een receptje hoe je super snel spaghetti maakt :) Ik heb het deze week geprobeerd en nu wil ik het graag met jullie delen!
Nodig voor 2 grote porties:

- spaghetti pasta (1 pakje is voldoende)
- 2 paprika's
- 2 blikjes tomatenpuree
- Italiaanse kruiden
- 2 grote tomaten
- eventueel wat wortels
- 500g gemengd gehakt (niet gekruid)

1. Snij de groentjes (tomaten, wortels en paprika's) in stukken. Stoof ze met een klontje boter in een grote kookpot. Zorg dat je vuur niet te hoog staat en voeg een héél klein beetje water toe. Zet het deksel op de pot zodanig dat de groentjes zacht en gaar worden.

Woooh damp!

2. Open de blikjes tomatenpuree en voeg deze toe aan de groenten.


3. Bak het gehakt in een andere pan, gewoon een klontje boter in een pan doen en het gehakt mooi pletten met een vork zodanig dat alles mooi kan gebakken worden. Het gehakt is klaar als het niet meer rood ziet :). Daarna voeg je het gehakt toe aan de groentjes. Goed roeren! Als het ietsje te droog lijkt dan moet je terug een héél klein beetje water toevoegen (echt niet teveel, je wilt er echt geen soep van maken). Het belangrijkste aan dit recept is dat je de temperatuur niet te hoog mag houden anders droogt de saus uit.


4. Water koken om de spaghetti in klaar te maken. De pasta zal klaar zijn als hij zacht genoeg is, dat merk je wel als je er eentje uitneemt :). Ondertussen voeg je Italiaanse kruiden toe aan de saus, ik heb er ongeveer een kleine theelepel van gebruikt (geen bergje op je lepel!) maar ik denk dat je het best gewoon erin doet, roert en dan proeft tot wanneer je het goed vindt :).

En we zijn klaar, yammie!

Laat me weten als jullie het gemaakt hebben :)!
Het is echt super simpel, lekker en heel erg snel. 

Liefs, V.♥

1 opmerking:

  1. Mmm dat ziet er lekker uit zeg! krijg er gewoon zin in, en dat op de vroege morgen haha

    BeantwoordenVerwijderen