woensdag 10 oktober 2012

Gezichtsverzorging voor dummies!


Ik was er een tijd lang heel erg confused over. Hoe verzorg ik mijn huid het best? Doe ik het wel goed? Is al het vuil nu echt weg? Waar moet ik op letten? Uiteindelijk bereikte ik het stadium van een goede, stabiele skin care routine, en dit wil ik graag met jullie delen. Zo heb ik een routine die ik 's morgens volg en ook eentje die ik 's avonds volg. In deze post lees je hoe je je gezicht optimaal kan verzorgen om zo een prachtig huidje te krijgen!

BELANGRIJK! Kies producten die geschikt zijn voor je huid:

- normale of gecombineerd huid (vettige huid rond de T-zone: voorhoofd, neus en kin).
- droge en vochtarme huid (deze gaan meestal samen maar betekenen niet hetzelfde! Bij droge huid wordt er te weinig talg aangemaakt in de huid, terwijl er bij vochtarme huid te weinig vocht vastgehouden wordt door de huid). 
- acne gevoelige of vette huid
- gevoelige huid

De verschillende stapjes van een goede skin care routine:

1. 's AVONDS
Voor je gaat slapen, is je huid veel viezer dan dat ze 's morgens was. Misschien heb je makeup aangebracht en zelfs als je dat niet hebt gedaan, zit je huid vol met bacteriën, fijn stof door luchtvervuiling en andere viezigheden. Het is heel belangrijk dat je nu je gezicht grondig schoonmaakt, zodanig dat je de volgende ochtend terug een stralende huid hebt!
- Verwijder je makeup met een makeup remover. Deze bestaan voornamelijk uit olie. Breng het aan op een watje of rechtstreeks op je gezicht, en neem het daarna weg met een watje.
- Neem je gezichtsreiniger: deze kan een gel zijn of een wash. Neem een druppeltje op je handen en wrijf, en breng het daarna in cirkelende bewegingen aan op je gezicht. Goed wrijven, maar niet te hard. Was het daarna grondig af met lauw water. Lauw water zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan, waardoor het vuil eruit wordt verwijderd. Je zorgt het best dat je reiniger geen SLS bevat. SLS is een harde reiniger en vaak een ingrediënt van de meeste reinigingsgels. Het kan je huid sterk uitdrogen. 
- Tijd voor je toner of tonic! Deze zorgt ervoor dat je poriën sluiten en de tonic neemt de laatste makeup resten en vuiltjes mee. Doe een beetje op je watje en ga je gezicht rond. Begin aan je neus en wrijf naar de buitenkant van je gezicht toe, want je wil het vuil weg, je wil het niet in het midden van je gezicht laten zweven. Het best neem je een tonic zonder alcohol, tenzij je een vettige huid hebt, dan kan dit niet zo veel kwaad. Alcohol droogt droge huid nog meer uit, dus weg ermee!
- Nu kan je eventueel een serum aanbrengen. Een serum is een concentraat met belangrijke, vooral voedende bestanddelen voor je huid. Het is iets dikker en vettiger, en je hebt slechts 1 druppel nodig voor je ganse gezicht! Ideaal om 's avonds aan te brengen, want het laat je huid er stralend uitzien in de morgen. Indien serum je niets zegt, mag je deze stap skippen. 
- Breng je dag- of nachtcrème aan. Wat is nu het verschil? Als je een dagcrème hebt zonder SPF, dan kan je deze gewoon aanbrengen 's avonds. Nachtcrèmes hebben een dikkere structuur dan dagcrèmes. SPF (bescherming tegen de zon) bevatten ze niet; logisch want wanneer scheen de zon voor het laatst 's nachts... :)
2. 's MORGENS
Als je opstaat, heb je je gezicht gereinigd en verzorgt die avond ervoor. Als je slaapt komt er niet zoveel vuil op je huid, dan als je overdag in de stad loopt (vervuiling, fijn stof, makeup). Hier mag je dus de stapjes makeup verwijderen en je gezicht wassen met een gezichtsreinigingsgel of wash, schrappen.

- Spoel je gezicht af met wat water of een washandje.
- Neem een watje en doe er een beetje toner of tonic op. Ga je gezicht rond zonder hard op het watje te duwen. Begin aan je neus en wrijf het watje zo naar buiten.
- Neem je oogcrème en met je ringvinger dep je deze rond je ogen. Waarom je ringvinger: deze is het zachtst voor langs je ogen te gaan. Je kan hem niet zo makkelijk bewegen en daardoor zal je zachte klopjes geven langs je oogcontouren.

- Breng je dagcrème aan. Zorg dat deze SPF of zonnebescherming bevat, want dit gaat uitdroging en huidveroudering tegen. 
- Je huid is nu klaar (voor eventuele makeup)!
.....................................................................................................................................................................................................

Tips:
- zorg dat je altijd je handen wast voordat je makeup aanbrengt, je gezicht reinigt of verzorgt. Je wilt echt niet dat die vieze bacteriën op je gezicht gaan zitten en zo puistjes veroorzaken.

- breng foundation of BB cream aan met je vingers. Hierdoor smelten de oliën in de producten en worden ze beter geabsorbeerd door de huid. Hetzelfde geldt voor andere dagcrèmes enzovoort.

- ga nooit slapen met makeup! Echt, dat is zo belangrijk. We doen het allemaal soms, maar probeer het alsjeblieft niet te doen en maak je gezicht schoon.
.....................................................................................................................................................................................................

Ik hoop dat jullie dit interessant vonden om te lezen :).
Hebben jullie een skin care routine?
Laat het achter bij de comments, ik ben benieuwd!

Liefs, V.♥

2 opmerkingen: