maandag 8 oktober 2012

De BB cream hype: Blemish Balm vs. Beauty BalmIk luisterde naar de radio in de auto, toen ze het ineens over BB creams hadden. Een vrouw zei: "BB cream is zeer populair in België. Het is een dagcrème en foundation samen die je er in een paar seconden prachtig laat uitzien." Toen dacht ik: heeft ze het nu over een getinte dagcrème? Eventjes duidelijkheid scheppen in de wereld van de BB creams! 

Westerse cosmeticabedrijven gooien de naam "BB cream" in het rond alsof het niets is! 
Voor de duidelijkheid: er zijn 2 definities voor het woord BB cream. 


BEAUTY BALM
De eerste is het woord BB cream zoals wij die nu zien op tv. Bijvoorbeeld de BB cream van Garnier. Deze belooft: anti-glans non stop, vervaagt poriën en imperfecties, egaliseert de teint, hydrateert, UV Bescherming SPF 20. Klinken deze beloftes je bekend in de oren? Juist, ze zijn dezelfde als deze van de getinte dagcrèmes. Hier staat BB voor Beauty Balm. 
BLEMISCH BALM
De tweede definitie van een BB cream is iets helemaal anders, waar Westerse cosmeticabedrijven als het ware "inspiratie" aan opgedaan hebben. Hier staat BB voor Blemish Balm, om onder andere onvolmaaktheden te verbergen. Het is een cosmetische product en wordt voornamelijk verkocht in Oost-en Zuidoost-Azië. Deze BB cream belooft een alles-in-een gezichtsproduct te zijn: een serum, vochtinbrengende crème, primer en sunblock. Wat zou uitgroeien tot BB cream werd oorspronkelijk geformuleerd in de jaren 1960 in Duitsland door dermatoloog Dr. Christine Schrammek, om de huid van haar patiënten te beschermen na een operatie. Gezond uitziende, porseleinen huid is zwaar geprezen in Zuid-Korea en Japan: deze BB cream werd "het geheim van de Koreaanse actrices" genoemd. 


Er zijn verschillende samenstellingen van deze BB cream: je hebt er voor mensen met acne - een BB cream met een acnebehandeling en met extra veel coverage om de "foutjes" weg te werken, maar je hebt er bijvoorbeeld ook voor alle verschillende huidtypes en voor Aziatische mensen die er bleker willen uitzien. Daarom kan je als Europeaan beter geen Aziatische échte BB cream kopen, want in de meeste zit dit soort van bleekmiddeltje waardoor je een blekere huidskleur krijgt - tenzij je dat natuurlijk wil :)!

Zo, ik hoop dat jullie dit interessant vonden. Ik was al een tijdje geïrriteerd over de dubbelzinnigheid van die Europese BB creams. Wat vinden jullie? Laat het achter bij de comments!

Liefs, V.♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten